Rad programa Pandora u Windows 7 okruženju

Program Pandora ne može direktno raditi u Windows 7 okruženju. Razlog je što Windows 7 operacijski sustav ne podržava pristup bazama podataka preko DAO objekata. Riješenje bi bilo ponovo napisati veliki dio koda i koristiti ADO objekte ili u potpunosti prijeći na NET tehnologiju. Ali, srećom, rad programa je moguć uz pomoć nekog od softvera za virtualizaciju.

Programi za virtualizaciju

Trenutno na tržištu postoji nekoliko programa za virtualizaciju. Za rad sa programom Pandora, preporuča se Sun Microsystems Virtual Box, koji ima više prednosti u odnosu na konkurenciju (u prvom redu malo zauzeće procesora). Ako se odlučite za Microsoftov Virtual PC, koristite punu verziju Virtual PC 2007 umjesto XP moda kojeg je moguće naknadno instalirati pod Windows 7 operacijskiim sustavom. Na slici dolje prikazan je program Pandora pokrenut na virtualnom stroju pod kontrolom Sun Microsystem Virtual Boxa. Virtualni disk (VHD) sa instaliranim Windows XP operacijskim sustavom i programom Pandora se može pokretati sa oba u nastavku navedena programa za virtualizaciju.

VirtualPC_01

Sun Microsystems Vistual Box.

VirtualPC_02

Virtual Box je proizvod firme Sun Microsystems i besplatan je krajnjeg korisnika. Za preuzimanje programa klinite ovdje.

Virtual PC 2007

VirtualPC_03

Virtual PC 2007 je proizvod firme Microsoft i besplatan je krajnjeg korisnika. Za preuzimanje program kliknite ovdje.